
Ege Akdeniz Çeşme Turu 7 Gece Otel Konaklamalı
1.Gün
Günün Gezi Noktaları
Alaçatı
Çeşme
Şirince Köyü
Efes Antik Kenti
İzmir’de belirtilen noktalar ve saatlerde siz değerli misafirlerimizl...
Hemen İnceleBy signing up, I agree to Travelo's Terms of Service, Privacy Policy, Guest Refund olicy, and Host Guarantee Terms.
Already a Travelo member? Login
Don't have an account? Sign up
Günün Gezi Noktaları;
Ankara Tren Garı
Direksiyon Binası
Anıtkabir
Sabah erken saatlerde otobüsümüzle İstanbul’dan ayrılarak Kurtuluş Savaşı’nın izlerini sürmek üzere öğle saatlerinde Ankara’ya ulaşıyoruz. İlk uğrak noktamız Ankara Tren Garı içerisindeki Direksiyon Binası oluyor. Atatürk’ün kurtuluş savaşını buradan yönettiği ve tarihimizle ilgili çok önemli kararların alındığı bu çok önemli müzeyi gezdikten sonra Atamızın kabrinin bulunduğu 1953’te tamamlanan Anıtkabir’e doğru yola çıkıyoruz. Anıttepe’ye ulaştığımızda Aslanlı Yol’dan geçerek Atamızın Mozolesi, İnönü Lahdi, Atatürk Müzesi, Kuleler gibi kısımları görerek gezimizi sonlandırıyor ve otelimize doğru yola çıkıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
Günün Gezi Noktaları;
Malı Tren İstasyonu
Alagöz Karargahı
Polatlı Zafer Anıtı ve Müzesi
Duatepe
Kartaltepe Mehmetçik Anıtı
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Polatlı’ya doğru yolculuğa başlıyoruz. İlk olarak Polatlı yakınlarında, Sakarya Meydan Savaşı’nın geçtiği bölgede ulusun kaderini etkilemiş, komuta merkezinden sonra en önemli istasyon olan Malı Tren İstasyonu’na ulaşıyoruz. Revir, askeri mühimmat, lojistik merkezi ve askeri uçak pisti gibi görevler yapmış bu istasyonu gördükten sonra
Alagöz Karargahı’na gidiyoruz. Sakarya Savaşı’nda düşmanın Polatlı yakınlarına kadar ilerlemesi üzerine Batı cephesi komutanlığı tarafından Alagöz Köyü’nde karargah olarak kullanılan Türkoğlu Ali Ağca’ya ait çiftlik evi’ni (müze) geziyoruz. Devamında şehit düşen askerler için 1973’te açılan Polatlı Zafer Anıtı’nı ve Sakarya Savaşı’na ait çeşitli belgelerin bulunduğu Zafer Anıtı Müzesi’ni gördükten sonra Büyük Taarruz’da alınan ilk tepe olan ve düşmanın Ege Denizi’ne kadar kovalanacağı sürecin başlangıç noktası diyebileceğimiz Duatepe’ye gidiyoruz. Buradaki fotoğraf molamızdan sonra gideceğimiz, Koç ailesi tarafından yaptırılıp 2008’de açılan Kartaltepedeki Mehmetçik Anıtı günün son uğrak noktası oluyor. Buradaki molamızdan sonra otelimize gidiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
Günün Gezi Noktaları;
Afyon Zafer Müzesi Ve Anıtı
Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği
Kocatepe
Çiğiltepe
Zafertepe
Dumlupınar
Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası turumuza Afyon şehir merkezinde bulunan, Atatürk, Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü’nün, Afyon alınınca Kocatepe’den inip konakladığı ve aynı zamanda Batı Cephesi Komutanlığı Karargahı da ilan edilen Afyon Zafer Müzesi’ni gezerek başlıyoruz. Devamında Anıt park içerisinde 1936’da İsmet Paşa tarafından açılan, 1937’de Afyon’u ziyaret eden Atatürk’ün “büyük utkuyu en iyi ifade eden anıt” dediği Zafer Anıtı’nı fotoğraflıyoruz. Ardından otobüsümüze binerek, Kocatepe’ye tek geçit olan Kurtkaya mevkisinde, 24 yaşındaki Agah efendi ve komutasındaki 150 erin düşman kuvvetleri içine kadar dalarak düşmana ağır kayıplar verdirdikten sonra Üsteğmen Feyzullah ve 101 asker ile kendisi de şehit düşen Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ne gidiyoruz. Coğrafyanın önemini de anlayacağımız bu önemli noktayı gördükten sonra Büyük Taarruz’un 26 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatıldığı sevk ve idare yeri olan Kocatepe’yi ziyaret ediyoruz. Buradaki mola sonrası Albay Reşat’ın verdiği sözü tutamadığını düşünüp intihar etmesine neden olan Çiğiltepe’yi ve Kurtuluş Savaşını sembolize eden anıtıyla Zafertepe’yi görüyoruz. Savaş esnasında , Atatürk’ün toprağın üzerinde gördüğü, katılaşmış kolu ile sancağı dimdik tutan bir şehit yüzünden 1924’te bizzat kendisinin temelini attığı ve ’ Yeni Türk devletinin temeli burada atıldı’ dediği Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı da göreceğimiz anıtlar arasında bulunuyor. Son olarak 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı yer olan Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’nda verilen 137.000 şehit için Kültür Bakanlığı tarafından 1992’de açılan Şehitliği görerek gezimizi tamamlıyor ve İstanbul’a dönüyoruz.